Reizigersvaccinatie regio Den Helder

Locatie Den Helder

Bij Vaccinatiepunt Den Helder kunt u terecht voor al uw reisvaccinaties. Ons team aan deskundigen biedt graag persoonlijk advies! Bij onze locatie in Den Helder kunt u vervolgens snel terecht voor de vaccinaties. Maak direct uw afspraak!

Vaccinatiepunt Den Helder is gevestigd op de eerste etage van het Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder. U vindt Vaccinatiepunt in een ruimte bij het afname laboratorium. Mensen die bij Vaccinatiepunt Den Helder langskomen voor advies en reizigersvaccinatie wonen en of werken veelal in de regio Den Helder:

  • Anna Paulowna
  • Breezand
  • Callantsoog
  • Den Helder
  • Hippolystushoef
  • Huisduinen
  • Julianadorp

Plan eenvoudig een afspraak in

Adres:
Noordwest Ziekenhuisgroep
Huisduinerweg 3, 1782 GZ Den Helder

Reizigersvaccinaties in Zevenhoven

Ik ga op reis, heb ik vaccinaties nodig?

Bent u benieuwd welke vaccinaties u nodig heeft voor uw reis? Bekijk alle bestemmingen en lees u in over de benodigde en geadviseerde vaccinaties. Op basis van uw gezondheidsgegevens kunnen onze reisdeskundigen accuraat reis- en vaccinatieadvies geven. Zo hoeft u enkel langs te komen voor de vaccinatie en zal het consult maar ongeveer tien minuten duren.

Reisvaccinaties

Bij Vaccinatiepunt Den Helder kunt u terecht voor alle reisvaccinaties. Afhankelijk van uw gezondheid en reisschema, kunt u bij Vaccinatiepunt gevaccineerd worden tegen de volgende ziektes:

Ook voor malariamiddelen

Het kan zijn dat u op uw reisbestemming risico loopt op malaria besmetting. Ook voor malaria advies en -middelen kunt u terecht bij Vaccinatiepunt Den Helder. Op basis van uw reisbestemming(en) kunnen onze reisdeskundigen accuraat malaria advies geven en zo nodig preventieve malariatabletten of genezende noodbehandeling uitschrijven.

Vaccineren tegen Gele Koorts

Vaccinatiepunt Den Helder s geen gele koorts locatie. Dit betekent dat u hier niet terecht kunt voor vaccinaties tegen de ziekte gele koorts. Heeft u een gele koorts vaccinatie nodig? Neem dan contact op. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste locaties. Zo kunt u met een gerust hart naar uw reisbestemming waar u kans loopt op besmetting met gele koorts.

Maak een afspraak​

Bij Vaccinatiepunt kunt u online al binnen één minuut een afspraak maken. Naast Den Helder zijn wij ook gevestigd in meer dan 50 andere steden door heel Nederland. Ook hier staat ons team klaar voor u. Maak nu uw afspraak!

Bereikbaarheid

Onze locatie in Den Helder is op verschillende manieren bereikbaar. Je kunt onze locatie bereiken per auto, fiets of met het openbaar vervoer.

Per openbaar vervoer

Buslijn 30, 31, en 32, halte Gemini Ziekenhuis, Den Helder. Zie ook: 9292.nl.

Per auto

Ga voor de routebeschrijving naar de bovenstaande kaart van Google Maps.

Parkeren

Parkeergelegenheid voor bezoekers aan de achterzijde van het Gemini Ziekenhuis.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over het maken van een afspraak bij Vaccinatiepunt? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder.

Het is uiteraard van groot belang om goed beschermd op reis te gaan. Het is per bestemming afhankelijk welke vaccinaties en/of beschermingsmiddelen je nodig hebt. Je kan hiervoor onze bestemmingspagina’s raadplegen of de website van het LCR, plan direct een afspraak in. Onze artsen en specialisten staan klaar om je te voorzien van een deskundig advies.

Uiteindelijk beslist u zelf. Vaccinatiepunt kan alleen adviseren welke vaccinaties noodzakelijk zijn voor uw reis of welke vaccinaties worden aanbevolen.

Dat kan zeker. Bijna alle vaccinaties kunnen tegelijkertijd worden gegeven. Bij levend verzwakte vaccins wordt echter afgeraden ze tegelijkertijd te nemen, omdat dit de beschermingsduur van een vaccin aanzienlijk kan verkorten. Het wordt dan aanbevolen om minstens vier weken tussen de twee vaccins te laten, zodat beiden hun volledige beschermingsduur behouden.

Het is belangrijk dat u op tijd een afspraak maakt voor uw reisvaccinaties, zodat u tijdens de reis optimaal beschermd bent. De ene vaccinatie heeft een langere inwerktijd dan de andere. Ook is het voor herhaalvaccinaties belangrijk om de tussentijd in acht te nemen voordat u terugkomt, zoals bij het Dengue vaccin. Bekijk daarom de aanbevolen vaccinaties van uw reisbestemming en plan uw afspraak tijdig in.

Als u een vaccinatieboekje heeft, neem deze dan altijd mee. Vergeet ook niet eventuele medicijnen en een identiteitskaart of paspoort mee te nemen voor uw burgerservicenummer (BSN).

Ja, tijdens het consult wordt u meteen gevaccineerd. Sommige vaccinaties vormen een reeks en vereisen meerdere doses, waarvoor u later terug moet komen. In dat geval plannen we een vervolgafspraak voor u in.

Nee, in de boekingsmodule vindt u boven het datumraster een optie om het aantal personen voor de afspraak te selecteren. Hierdoor wordt de afspraak als een groepsafspraak in de agenda geplaatst. Vul eerst de gegevens van de hoofdboeker in en u kunt daarna direct de gegevens per persoon invullen. Als u niet alle gegevens bij de hand heeft, is dat geen probleem. U zult ook een bevestiging ontvangen met daarin een link voor elke persoon om de gegevens later in te vullen. Doe dit wel uiterlijk 36 uur voor uw afspraak, anders is er kans dat wij u afspraken moeten annuleren. Boekt u een afspraak binnen 36 uur, vul dan wel direct alle gegevens in.

Een lichte verhoging is geen reden om de vaccinatie uit te stellen. Als u echter echt koorts heeft en u zich erg ziek voelt, is het beter om de afspraak te verzetten.

Bent u zwanger en heeft u vaccinaties nodig? Overleg dan met een van onze artsen of verpleegkundigen wat het beste is. Dit geldt ook voor malariamedicatie. Of u zich mag laten vaccineren terwijl u zwanger bent, hangt af van het type vaccin dat u nodig heeft. Een vaccinatie tegen dengue mag bijvoorbeeld niet tijdens de zwangerschap worden toegediend. Een reis naar een (sub)tropisch land brengt altijd een verhoogd medisch risico met zich mee. Bedenk of deze reis noodzakelijk is of dat u wellicht de reis wilt uitstellen.

nl_NL