display: none; Helaas zijn wij momenteel slecht bereikbaar door werkzaamheden, onze excuses. Probeer het later nogmaals.

Dengue Vaccinatie (knokkelkoorts)

Dengue (knokkelkoorts) is een ziekte die gepaard gaat met koorts, hoofdpijn en spier- en gewrichtspijn. Dengue wordt veroorzaak door een virus dat wordt overgebracht door bepaalde muggen (Aedes-mug) die overdag bijten. Dengue komt vooral voor in stedelijke gebieden in Azië, Zuid- en Midden-Amerika en Afrika. De muggen steken bij voorkeur mensen en geen dieren. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar.

Bij reizigers uit dengue zich meestal als griepachtige ziekte, nogal eens met plotselinge hoge koorts, soms met koude rilling en een zelden ernstig verloop. De klachten duren meestal 5 tot 7 dagen. Na de ziekte kan men nog lang last hebben van vermoeidheid, weken tot soms maanden. Uiteindelijk herstelt men. Er zijn 4 verschillende dengue virussen. Als men na het doormaken van dengue later door een ander denguevirus wordt besmet, kan een ernstige ziekte ontstaan met bloedingsneiging en shock. Dit is oorzaak van overlijden van kinderen in de gebieden waar dengue voorkomt, de kans dat reizigers dit overkomt is klein.

Dengue kan men voorkomen door gebruik van muggenwerende middelen. Het bedekken van de huid helpt door middel van lange mouwen en broekspijpen, sokken & dichte schoenen. Zorg dat de kamers mugvrij zijn of slaap onder een intact en goed sluitend musiekietennet.

nl_NL