Malaria in Botswana

Botswana

Botswana vaccinatieadvies

Maak nu een afspraak

In Botswana is malaria aanwezig, een ziekte waar jaarlijks nog steeds (Nederlandse) toeristen aan overlijden. Ga je op reis naar Botswana dan zijn er wellicht maatregelen nodig zoals het slikken van malariapillen.  Het advies omtrent malaria in Botswana is persoons- en reisgebonden, afhankelijk van factoren zoals reisroute, -duur en gezondheid. Je krijgt daarom bij een afspraak bij Vaccinatiepunt een persoonlijk malaria advies. 

Wil je beschermd op reis? Maak dan een afspraak bij Vaccinatiepunt en ontvang een malaria- en vaccinatieadvies op maat. 

Zijn malariapillen nodig voor Botswana?

Er is op dit moment nog geen vaccin beschikbaar voor malaria. Echter, malariapillen bieden  bescherming tegen (ernstige) infecties met malaria. Het risico op malaria in Botswana kan per regio variëren. Maak je een afspraak bij Vaccinatiepunt, dan geeft de arts een persoons- en reisgebonden advies. Of en welke malariapillen er nodig zijn, is afhankelijk van de reisduur, route en persoonsgebonden factoren. Wil je beschermd op reis? Maak dan een afspraak! Bij Vaccinatiepunt krijg je een persoonlijke vaccinatie- en malaria-advies op maat.

Malaria voorkomen in het buitenland

Zoek een vaccinatiepunt in de buurt

Bescherming tegen Malaria

In gebieden waar veel muggen zitten, en waar mogelijk malaria aanwezig is, is het van groot belang om jezelf goed te beschermen tegen muggenbeten. Hiervoor hebben wij enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding
  • Gebruik muggenwerende middelen met DEET.
  • Slaap onder een klamboe/muskietennet, omdat malaria-overdragende muggen vooral ‘ s avonds actief zijn.
  • Bij koortsachtige verschijnselen, zoek binnen 24 uur medische hulp; er is geen vaccin voor malaria.

Bestel muggenwerende producten via internet of bij een BENU apotheek voor een veilige reis. Voor malariapillen en advies, vertrouw op Vaccinatiepunt.

Andere benodigde vaccinaties voor Botswana

Naast malaria preventie biedt Vaccinatiepunt een breed scala aan vaccinaties aan om jouw reis naar Botswana zo veilig mogelijk te maken. Onze artsen geven persoonlijk advies op maat, afgestemd op uw specifieke reisplannen. Of het nu gaat om hepatitis A, DTP, Rabiës of andere aanbevolen vaccinaties, wij zorgen ervoor dat u optimaal beschermd op reis gaat.

Malaria- en vaccinatieadvies voor omringende landen

Bezoek je naast Botswana ook andere omliggende landen. Dan kan het malaria- en vaccinatieadvies verschillen. Houd bijvoorbeeld rekening met het aantal malariatabletten dat je eventueel nodig hebt. Wil je meer weten over het malaria- en vaccinatieadvies van de omringende landen van Botswana? Lees dan onderstaande adviezen of maak online een afspraak:

malaria- en vaccinatieadvies van de omringende landen van Brazilië? Lees dan onderstaande adviezen of maak online een afspraak:

Tarieven

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Dan wijzen we je graag op onze tarievenlijst. Je betaalt per bezoek de verrichtingen van die dag, vergoeding door jouw ziektekosten verzekering is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Mocht je onverwacht verhinderd zijn, dan verzoeken wij je uiterlijk 24 uur van tevoren jouw afspraak af te zeggen. Afspraken die niet tijdig zijn geannuleerd worden als consult in rekening gebracht.

Over Vaccinatiepunt

Vaccinatiepunt is jouw bestemming voor reizigersadvies en vaccinaties. Met meer dan 35 locaties in heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Onze locaties hebben ook spreekuren in de avond en het weekend en hiervoor geldt geen toeslag. Wil je meer weten over Vaccinatiepunt? Lees dan onze veelgestelde vragen of bekijk de over ons pagina

Voor een optimale bescherming op reis zijn wij de juiste bestemming. Via onze website maak je snel eenvoudig een afspraak. 

Veelgestelde vragen over malaria

Lees hieronder de veelgestelde vragen over malaria en het verkrijgen van medicatie.

Dat kan, alleen de afspraak moet wel op de persoonsgegevens staan van de desbetreffende persoon. Alleen op die persoonsgegevens mogen wij een recept uitschrijven, bijvoorbeeld voor ouderen of kinderen.

Tijdens je consult kunnen onze verpleegkundigen direct de malariatabletten voor je bestellen. De malariatabletten worden vervolgens naar je huisadres in Nederland verstuurd. Je kunt ze ook direct ophalen als je een afspraak hebt bij een apotheek locatie.

Voor kinderen zijn er ook malariatabletten beschikbaar. Om de juiste dosering te kunnen voorschrijven, hebben wij het gewicht van je kind nodig.

Nee, helaas is er nog geen vaccin tegen malaria beschikbaar.

Dat is afhankelijk van het soort malaria tablet dat aan jou is voorgeschreven. Voor de twee meest voorkomende geldt het volgende: Malarone: één dag voordat je het hoog-risicogebied binnentreedt. Lariam: Drie weken van tevoren. Als dit gezien de vertrekdatum niet haalbaar is, zijn er versnelde oplaaddoseringen mogelijk.

Het slikken van malariapillen hangt af van het land dat je gaat bezoeken en hoe lang de reis duurt. Daarom neemt de verpleegkundige altijd het reisschema door bij het advies om te kijken of het noodzakelijk is voor jouw reis.

nl_NL