Politie Zorg Polis (PZP); vergoeding reisvaccinaties

Gaat u op reis en heeft u reisvaccinaties nodig? Dan is er een kans dat de vaccinaties vergoed worden, ook bij Politie Zorg Polis (PZP). Dit is afhankelijk van of u aanvullend verzekerd bent. 

Bent u aanvullend verzekerd voor reisvaccinaties?

Bent u bij Politie Zorg Polis (PZP) aanvullend verzekerd, dan ontvangt u in 2024 een gedeeltelijke vergoeding voor afspraken bij Vaccinatiepunt. Een afspraak maken voor reisvaccinaties doet u bij ons snel eenvoudig online. Met meer dan 50 vaccinatiepunten binnen Nederland zit er gegarandeerd een Vaccinatiepunt bij u in de buurt.  

Maakt u een afspraak bij Vaccinatiepunt voor uw reisvaccinaties, dan ontvangt u achteraf een factuur die u, als u verzekerd bent voor reisvaccinaties, kan indienen bij uw zorgverzekeraar.

Reisvaccinaties pzp

Bent u niet voldoende of aanvullend verzekerd voor reisvaccinaties?

Bent u bij Politie Zorg Polis (PZP) niet voldoende of aanvullend verzekerd, dan ontvangt u na een afspraak een factuur voor de vaccinaties en consulten. Wij helpen u graag bij het beschermd op reis gaan naar uw reisbestemming.

Met meer dan 50 locaties verspreid over heel Nederland en flexibele openingstijden zijn we gemakkelijk bereikbaar voor iedereen die snel gevaccineerd wil worden. Bij Vaccinatiepunt krijgt u deskundig advies van onze verpleegkundigen en kunt u tijdig een afspraak maken voor uw vaccinatie.

Hoe werkt het?

Zoek een vaccinatiepunt in de buurt

Over Vaccinatiepunt

Vaccinatiepunt is uw bestemming voor reizigersadvies en vaccinaties. Met meer dan 50 locaties in heel Nederland is er altijd een locatie bij u in de buurt. Onze locaties hebben ook spreekuren in de avond en het weekend en hiervoor geldt geen toeslag. Wit u meer weten over Vaccinatiepunt? Lees dan onze veelgestelde vragen of bekijk de over ons pagina. 

Voor een optimale bescherming op reis zijn wij de juiste bestemming. Via onze website maakt u snel eenvoudig een afspraak.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder onze veelgestelde vragen over vergoedingen.

Net als bij andere medische instanties, zoals uw huisarts of medisch specialist, betaalt u bij Vaccinatiepunt consultkosten per persoon. Wanneer u gebruikmaakt van onze diensten, ontvangt u een factuur per persoon. De tarieven zijn opgebouwd uit (een) product(en) en een consult. Producten kunnen zijn:

 • Vaccinaties
 • Recepten
 • Bloedonderzoek

Het consultbedrag bestaat uit:

 • Een advies/beoordeling
 • Arbeidskosten en verrichtingen van ons medisch- en administratief personeel, informatiefolders, administratie en huisvestingskosten.

Het consult kan betrekking hebben op:

 • Volwassenen
 • Kinderen t/m 15 jaar
 • Consult voor langere reizen (5 landen of meer)
 • Vervolg (herhaal) consult
 • No-show consult zonder berichtgeving
 • Online consult (bij enkel digitaal malariarecept)

Alle door ons gehanteerde prijzen staan vermeld in onze tarievenlijst.

Het is de bedoeling dat u met kaart betaalt nadat u wordt gevaccineerd of u ontvangt een iDeal link via de e-mail. U ontvangt een factuur die u desgewenst kunt indienen bij uw verzekeraar.

Dit is afhankelijk van uw verzekeraar en uw verzekeringspolis. U kunt hiervoor het vergoedingenoverzicht van uw verzekeraar raadplegen. Vaccinatiepunt is een LCR-geregistreerd vaccinatiebedrijf. Daardoor hebben wij contracten met de grotere verzekeraars. Het kan daarom zijn dat uw vaccinaties worden vergoed, maar uiteindelijk beslist de verzekeraar daar altijd over. U kunt hier het vergoedingenoverzicht van uw verzekeraar raadplegen.

Deze kosten betaalt u (net als bij uw huisarts) voor de verantwoordelijkheid die Vaccinatiepunt neemt om u goed te adviseren. Vaccinatiepunt is een ISO-gecertificeerd bedrijf dat uitsluitend werkt met gespecialiseerde reizigersartsen en verpleegkundigen. Ook de tijd/materialen die de arts en de verpleegkundige aan het consult besteden en de kosten voor de accommodatie zijn in deze kosten verwerkt. Als u voor een herhalingsvaccinatie komt, wordt een vervolgconsult in rekening gebracht. De consultkosten worden altijd per persoon berekend.