Vaccinaties Honduras

Malaria Honduras

Honduras vaccinatieadvies

Maak nu een afspraak

Vaccinaties zorgen voor bescherming tegen verschillende infectieziekten. Het advies is afhankelijk van onder andere de duur van je reis, je persoonlijke gezondheidssituatie en doel van je reis. Tijdens een afspraak geven we je uitgebreid advies over welke vaccinaties er voor jou van belang zijn te nemen.

Is er malaria in Honduras?

In Honduras komt malaria voor. Malaria is een ziekte waar nog steeds jaarlijks toeristen aan overlijden. Het advies omtrent malaria in Honduras is afhankelijk van verschillende persoons- en reisgebonden factoren. Je krijgt daarom bij een afspraak bij ons een persoonlijk malaria advies. Malaria wordt overgedragen door middel van een muggenbeet. Muggenbeten kunnen worden voorkomen door:

  • Bedekkende kleding te dragen
  • Het gebruik van muggenwerende middelen met DEET.
  • Muggen zijn voornamelijk ’s nachts actief. Slaap daarom onder een klamboe/muskietennet

Naast muggenwerende middelen, kan je jezelf ook tegen infecties, veroorzaakt door malaria, beschermen door malariapillen te slikken. Ook voor het verkrijgen van malariapillen ben je bij Vaccinatiepunt aan het juiste adres. Maak hiervoor een afspraak.

Krijg je tijdens jouw reis last van koortsachtige verschijnselen? Neem dan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact op met een arts. Er bestaat geen malaria vaccinatie.

nl_NL