Let op! Wegens een landelijk tekort is het Rabiës vaccin helaas niet leverbaar. Excuses voor het ongemak.

Vaccinaties Laos

Malaria Laos

Laos vaccinatieadvies

Maak nu een afspraak

Ga je op reis naar Laos? Een geslaagde reis begint met een goede voorbereiding. Ook wat betreft jouw gezondheid is het verstandig om je goed voor te bereiden. In veel landen in de wereld heersen andere hygiënische omstandigheden. Zo ook in Laos. Er komen soms andere infectieziekten voor en je hebt daar vaak een ander voedingspatroon dan thuis. Bovendien kom je, ook in het beste vijfsterrenhotel, in contact met de lokale bevolking, waardoor bepaalde ziektes kunnen worden overgebracht. Met een goede voorbereiding is veel ellende te voorkomen. Vaccinatiepunt helpt je bij deze voorbereidingen zodat je weet welke vaccinaties voor Laos verplicht, optioneel en aanbevolen zijn en goed beschermd op reis kan gaan. Maak vandaag nog een afspraak om de benodigde vaccinaties voor jouw reis naar Laos te halen.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies

Het bovenstaande advies voor vaccinaties Laos is een algemeen advies. Voor een persoonlijk reizigersadvies op maat kun je online of telefonisch een afspraak maken. Wij zijn op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente LCR-richtlijnen. Bij een persoonlijk advies worden jouw reisbestemming, de duur en omstandigheden van de reis en je persoonlijke gezondheidstoestand betrokken en op basis hiervan de benodigde vaccinaties voor Laos geadviseerd.

Maak direct hier een afspraak voor een persoonlijk reizigersadvies.

Is er malaria in Laos?

In Laos komt malaria voor. Malaria is een ziekte waar nog steeds jaarlijks toeristen aan overlijden. Het advies omtrent malaria in Laos is afhankelijk van verschillende persoons- en reisgebonden factoren. Je krijgt daarom bij een afspraak bij ons een persoonlijk malaria advies. Malaria wordt overgedragen door middel van een muggenbeet. Muggenbeten kunnen worden voorkomen door:

  • Bedekkende kleding te dragen
  • Het gebruik van muggenwerende middelen met DEET.
  • Muggen zijn voornamelijk ’s nachts actief. Slaap daarom onder een klamboe/muskietennet

Naast muggenwerende middelen, kan je jezelf ook tegen infecties, veroorzaakt door malaria, beschermen door malariapillen te slikken. Ook voor het verkrijgen van malariapillen ben je bij Vaccinatiepunt aan het juiste adres. Maak hiervoor een afspraak.

Krijg je tijdens jouw reis last van koortsachtige verschijnselen? Neem dan zo snel mogelijk (binnen 24 uur) contact op met een arts. Er bestaat geen malaria vaccinatie.

Houd rekening met leefregels voor optimale bescherming

Voor het voorkomen van ziekten zijn vaccinaties voor Laos of het innemen van geneesmiddelen vaak niet voldoende. Om jezelf optimaal te beschermen dien je in het buitenland een aantal leefregels in acht te nemen, die erop gericht zijn het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden. Tijdens het reizigersspreekuur kan de verpleegkundige informatie geven over maatregelen die genomen kunnen worden om niet ziek te worden. Voor een persoonlijk advies met betrekking tot de vaccinaties voor Laos is het noodzakelijk een afspraak te maken.

Loop geen risico met Vaccinatiepunt

Wie op reis gaat naar de (sub)tropen wil zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar voorkomen. Voor vaccinaties Laos kun je terecht bij Vaccinatiepunt. Ook voor een persoonlijk advies kun je een afspraak bij ons maken. De adviezen die gegeven worden zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). 

Voor een persoonlijk advies over jouw specifieke situatie kun je contact opnemen met Vaccinatiepunt. Daar is men op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente LCR-richtlijnen. Met een persoonlijk advies ben je verzekerd van het nemen van passende vaccinaties voor Laos in jouw situatie. Maak nu een reservering voor reizigersvaccinatie bij het Vaccinatiepunt van jouw keuze. Ook ‘s avonds en in het weekend kun je een afspraak maken. Voor bedrijfsvaccinaties kun je ook een afspraak maken bij het Vaccinatiepunt bij jou in de buurt.

Onze werkwijze

Wij werken op basis van consults waarin we je persoonlijk adviseren welke vaccinaties je dient te nemen voor jouw reis naar Laos. Bij ieder advies worden je reisbestemming, de duur en omstandigheden van de reis en jouw persoonlijke gezondheidstoestand betrokken. Vaccinaties en anti-malaria middelen geven niet altijd volledige bescherming en hebben soms bijwerkingen. Daarom moeten per reis en per persoon de voor- en nadelen van de verschillende maatregelen tegen elkaar afgewogen worden.

Ook wanneer je een last-minute geboekt hebt, is het verstandig om het Vaccinatiepunt te raadplegen. Je kunt namelijk ook vlak voor aanvang van de reis nog gevaccineerd worden. Wanneer je vaak een last-minute boekt, is het aan te raden de basisvaccinaties (DTP, hepatitis A en eventueel buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. 

Maak voor een persoonlijk advies op maat een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Vaccinatie tarieven

Ben je benieuwd naar onze vaccinatie tarieven? Dan wijzen we je graag op onze tarievenlijst. Je betaalt per bezoek de verrichtingen van die dag, vergoeding door jouw ziektekosten verzekering is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Mocht je onverwacht verhinderd zijn, dan verzoeken wij je uiterlijk 24 uur van tevoren uw afspraak af te zeggen. Afspraken die niet tijdig zijn geannuleerd worden als consult in rekening gebracht.

Omringende landen

Ga je een doorreis maken of ben je benieuwd naar de vaccinatie adviezen voor Aziatische landen? Bekijk dan onze algemene vaccinatie adviezen voor omringende landen zoals Thailand, Cambodja of Vietnam op onze website of maak een afspraak voor persoonlijk advies!

nl_NL