Malaria in Cuba

Cuba

Cuba vaccinatieadvies

Maak nu een afspraak

Is er malaria in Cuba?

In Cuba is op dit moment geen malaria aanwezig, u heeft dus geen malaria medicatie nodig om veilig in Cuba te verblijven. Gaat u op reis naar Cuba, dan zijn er mogelijk wel andere voorzorgsmaatregelen nodig. Het advies omtrent malaria en andere vaccinaties in Cuba hangt af van uw reisplannen. Bezoekt u bijvoorbeeld ook andere landen tijdens uw reis? Dan kan dit advies veranderen. Bij een afspraak bij Vaccinatiepunt krijgt u een persoonlijk malaria- en vaccinatieadvies.

Wilt u altijd beschermd op reis? Maak dan een afspraak bij Vaccinatiepunt en ontvang een malaria- en vaccinatieadvies op maat. 

Malaria medicatie

Er is momenteel nog geen vaccin beschikbaar voor malaria. Hoewel er geen malaria voorkomt in Cuba, is het verstandig om de situatie in de gaten te houden. Als u van plan bent door te reizen naar landen waar wel malaria heerst, biedt malaria medicatie bescherming tegen (ernstige) infecties.

Bij een afspraak bij Vaccinatiepunt krijgt u reisgebonden advies van één van de artsen. Wilt u beschermd op reis? Maak dan een afspraak! Bij Vaccinatiepunt ontvang u een persoonlijk vaccinatie- en malaria-advies op maat.

Malaria voorkomen in het buitenland

Zoek een vaccinatiepunt in de buurt

Bescherming tegen Malaria

In gebieden waar veel muggen voorkomen en mogelijk wel malaria aanwezig is, is het van groot belang om uzelf goed te beschermen tegen muggenbeten. Hier zijn enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding
  • Gebruik muggenwerende middelen met DEET
  • Slaap onder een klamboe/muskietennet, omdat malaria-overdragende muggen vooral ‘ s avonds actief zijn
  • Bij koortsachtige verschijnselen, zoek binnen 24 uur medische hulp; er is geen vaccin voor malaria

Bestel muggenwerende producten online of bij een BENU apotheek voor een veilige reis. Voor malaria medicatie en advies, vertrouw op Vaccinatiepunt.

Benodigde vaccinaties voor Cuba

Naast malaria-preventie biedt Vaccinatiepunt een breed scala aan vaccinaties aan om uw reis zo veilig mogelijk te maken. Onze artsen geven persoonlijk advies op maat, afgestemd op uw specifieke reisplannen. Het vaccinatieadvies voor Cuba beveelt de volgende vaccinaties aan: DTP (Difterie, Tetanus, Polio), Hepatitis A (besmettelijke geelzucht), Rabiës en Dengue. Ook zijn er optionele vaccinaties voor Cuba, namelijk Gele Koorts. Vaccinatiepunt zorgt ervoor dat u optimaal beschermd op reis gaat naar Cuba.

Malaria- en vaccinatieadvies voor omringende landen 

Bezoekt u naast Cuba ook andere omliggende landen tijdens uw reis? Dan kan het malaria- en vaccinatieadvies verschillen. Houd bijvoorbeeld rekening met het aantal malariatabletten die u eventueel nodig hebt. Wilt u meer weten over het malaria- en vaccinatieadvies van de omringende landen van Cuba? Lees dan onderstaande adviezen of maak online een afspraak:

Tarieven

Bent u benieuwd naar onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenlijst. U betaalt een all-in consultprijs per bezoek en advies per persoon. Daarnaast betaalt u voor de vaccinaties; sommige vaccinaties moeten worden toegediend in een reeks van twee of drie. Vergoeding door uw zorgverzekering is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Mocht u onverwacht verhinderd zijn, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur tevoren schriftelijk te annuleren. Afspraken die niet tijdig zijn geannuleerd, worden altijd als consult in rekening gebracht.

Over Vaccinatiepunt

Vaccinatiepunt is uw bestemming voor reizigersadvies en vaccinaties. Met meer dan 60 locaties in heel Nederland is er altijd een locatie bij u in de buurt. Onze locaties hebben ook spreekuren in de avond en het weekend, waarvoor geen toeslag geldt. Wilt u meer weten over Vaccinatiepunt? Lees dan onze veelgestelde vragen of bekijk de over ons pagina.

Voor een optimale bescherming op reis bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze website maakt u snel en eenvoudig een afspraak. Uw vakantie begint al bij Vaccinatiepunt.

Veelgestelde vragen over malaria

Lees hieronder de veelgestelde vragen over malaria en het verkrijgen van medicatie.

Dat kan, alleen de afspraak moet wel op de persoonsgegevens staan van de desbetreffende persoon. Alleen op die persoonsgegevens mogen wij een recept uitschrijven, bijvoorbeeld voor ouderen of kinderen.

Tijdens je consult kunnen onze verpleegkundigen direct de malariatabletten voor je bestellen. De malariatabletten worden vervolgens naar je huisadres in Nederland verstuurd. Je kunt ze ook direct ophalen als je een afspraak hebt bij een apotheek locatie.

Voor kinderen zijn er ook malariatabletten beschikbaar. Om de juiste dosering te kunnen voorschrijven, hebben wij het gewicht van je kind nodig.

Nee, helaas is er nog geen vaccin tegen malaria beschikbaar.

Dat is afhankelijk van het soort malaria tablet dat aan jou is voorgeschreven. Voor de twee meest voorkomende geldt het volgende: Malarone: één dag voordat je het hoog-risicogebied binnentreedt. Lariam: Drie weken van tevoren. Als dit gezien de vertrekdatum niet haalbaar is, zijn er versnelde oplaaddoseringen mogelijk.

Het slikken van malariapillen hangt af van het land dat je gaat bezoeken en hoe lang de reis duurt. Daarom neemt de verpleegkundige altijd het reisschema door bij het advies om te kijken of het noodzakelijk is voor jouw reis.

nl_NL