Let op! Wegens een landelijk tekort is het Rabiës vaccin helaas niet leverbaar. Excuses voor het ongemak.

Alles over hondsdolheid vaccinaties bij Vaccinatiepunt

Welkom op de Vaccinatiepunt blogpagina, waar we dieper ingaan op belangrijke gezondheidskwesties en reis veiligheid. In deze blog duiken we dieper in het onderwerp van rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid en waarom het vaccineren hiertegen van cruciaal belang kan zijn voor reizigers. We geven inzicht in hoe Vaccinatiepunt je kan helpen om jezelf te beschermen tegen deze potentieel dodelijke ziekte, zodat je met vertrouwen kunt reizen.

Wat is Rabiës?
Rabiës is een virale ziekte die het zenuwstelsel aantast en wordt verspreid via speeksel van geïnfecteerde dieren, voornamelijk honden, vleermuizen en apen. Symptomen bij mensen variëren van koorts en hoofdpijn tot verlamming en acute encefalitis. We delen ook inzichten over incidenten van Rabiës bij reizigers en advies over hoe dit te voorkomen wanneer je een afspraak hebt gemaakt.

Risicogebieden en Preventie
Gebieden waar Rabiës vaak voorkomt zijn Zuidoost-Azië, delen van Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa. We geven advies over vermijdingsstrategieën, zoals het vermijden van contact met wilde dieren, met name zwerfhonden, en het vermijden van activiteiten die het risico op beten vergroten.

Het belang van Rabiës vaccinatie bij Vaccinatiepunt
Het ontvangen van een Rabiës vaccinatie vóór reizen naar endemische gebieden is essentieel. We leggen uit hoe deze vaccinatie de incubatietijd van het virus kan verlengen, waardoor er meer tijd is voor medische hulp na blootstelling, en hoe het de noodzaak van post-expositie profylaxe kan verminderen.

Voordelen van Preventie
Door vroegtijdige vaccinatie kunnen reizigers met een gerust hart avontuurlijke activiteiten ondernemen, zoals wandelen, kamperen en verkennen van landelijke gebieden, zonder de constante zorg om mogelijke infectie na een dierenbeet.

Hoe een afspraak te maken voor Rabiës Vaccinatie
Afspraak maken op onze website is heel eenvoudig en binnen één minuut gemaakt. Druk op de onderstaande knop ‘Afspraak Maken’ en selecteer een locatie bij jou in de buurt. Daarna kies je een geschikte datum en tijdstip waarna je jouw gegevens invult. Je maakt snel een afspraak voor jezelf, je familie en vrienden. Bij Vaccinatiepunt is er op 45+ locaties altijd plek, waar je vaak sneller geholpen kan worden dan bij de GGD voor reisvaccinaties.

Vaccinatiepunt staat klaar om je te begeleiden bij het beschermen tegen Rabiës en andere infectieziekten, zodat je reiservaring veilig en onvergetelijk wordt. Neem vandaag nog contact met ons op en boek je afspraak voor Rabiës vaccinatie!

Bron: https://www.lcr.nl/Door-zoogdieren/#Rabies

nl_NL